Ofte stilte spørsmål

Her kan du få svar på det du lurer på

Kategori

Allergi

Her kan du få resept på alle typer allergimedisin, inkludert tabletter, øye- og nesedråper.

Kryssallergi er når kroppen er allergisk mot et stoff, og så reagerer på en lignende stoff. Eksempelvis kan pollenallergikere også være allergisk mot enkelte matvarer.

Nei, vanligvis er det unødvendig å teste seg for pollenallergi fordi symptomene samt tiden de oppstår er helt karakteristiske.

Det finnes både reseptfrie og reseptbelagte allergimedisiner. Enkelte typer nesespray, øyedråper og allergitabletter er reseptfrie; andre er reseptbelagte. Noen medisiner kan også kjøpes i små kvanta uten resept, men koster da mer.

Det finnes mange typer allergitabletter. Selv om Zyrtec/cetirizin er den mest brukte tabletten, er det ikke alle som kommer i mål med den. Det finnes mange alternativer til denne, som man kan forsøke.

Det er mange faktorer som avgjør hvilken type allergimedisin som er best for deg. Det viktigste er å kartlegge symptomene dine; har du kløe i øynene? Rennende/tett nese? Er du mye trøtt i pollensesongen?

Dette er noen av tingene som våre leger vil spørre deg om under en videosamtale. Sammen finner dere den beste medisinen for deg.