Ofte stilte spørsmål

Her kan du få svar på det du lurer på

Kategori

Allergi

Kryssallergi er når kroppen er allergisk mot et stoff, og så reagerer på en lignende stoff. Eksempelvis kan pollenallergikere også være allergisk mot enkelte matvarer.

Nei, vanligvis er det unødvendig å teste seg for pollenallergi fordi symptomene samt tiden de oppstår er helt karakteristiske.

Det finnes både reseptfrie og reseptbelagte allergimedisiner. Enkelte typer nesespray, øyedråper og allergitabletter er reseptfrie; andre er reseptbelagte. Noen medisiner kan også kjøpes i små kvanta uten resept, men koster da mer.

Det finnes mange typer allergitabletter. Selv om Zyrtec/cetirizin er den mest brukte tabletten, er det ikke alle som kommer i mål med den. Det finnes mange alternativer til denne, som man kan forsøke.

Hvis legen finner at det er behov for reseptbelagt allergimedisin, sendes resepten umiddelbart etter en videosamtale, til ditt apotek.

Det er mange faktorer som avgjør hvilken type allergimedisin som er best for deg. Det viktigste er å kartlegge symptomene dine; har du kløe i øynene? Rennende/tett nese? Er du mye trøtt i pollensesongen?

Dette er noen av tingene som våre leger vil spørre deg om under en videosamtale. Sammen finner dere den beste medisinen for deg.