Infeksjoner

Infeksjoner skyldes at mikroorganismer, som virus og bakterier, har kommet inn i kroppen vår, og skapt sykdom. Vi kan få infeksjon i alle deler av kroppen, men noen områder er mer utsatte enn andre. Vanlige infeksjoner er forkjølelse, halsbetennelse, influensa, ørebetennelse, øyekatarr, blærekatarr, tarminfeksjoner og hudinfeksjoner. Noen ganger skyldes infeksjonen virus, og andre ganger er det bakterier som er årsaken. 

Symptomer på infeksjon er særlig feber, smerter, rødhet, hevelse og funksjonsnedsettelse.  Ved infeksjon er det viktig å kartlegge hvor den er, hva som forårsaker den, hvor alvorlig den er og hva slags behandling som kreves. Det finnes både kliniske tester og laboratorietester som hjelper til med denne kartleggingen. 

Mange infeksjoner er selvbegrensende, og går over av seg selv. Noen krever imidlertid aktiv behandling som antibiotika; og i noen tilfeller kan både sykehusinnleggelse og kirurgi bli nødvendig. 

Legene fra Legevisitt har med seg utstyr og medisiner for utredning og behandling av infeksjoner, og kan være på plass innen 1-2 timer. Med Legevisitt er det ingen reisevei, og ingen tid på venterommet. Perfekt når man har infeksjon!

Samarbeidspartnere