#sjekkdeg

Livmorhalsprøve

Heart shape created from young woman's hands on pastel pink background. Love and happiness concept. Empty place for emotional, sentimental text, quote or sayings. Closeup. Top view.

Kreftforeningen anbefaler alle kvinner over 25 år å ta regelmessig livmorhalsprøve for å unngå livmorhalskreft.

Ved vår klinikk i Nydalen kan du få tatt livmorhalsprøve for kun 595,-, og vi har ledig time alle dager!

Bestill time på klinikken nå

Sjekk om du anbefales å ta en livmorhalsprøve med vår chatbot!

Lurer du på noe om livmorhalsprøve?

Vi er klare til å hjelpe deg.

Våre leger er gode på livmorhalsprøver, og tar disse ved vår klinikk i Nydalen i Oslo. Har du spørsmål rundt livmorhalsprøve kan du kontakte våre videoleger!

Hvorfor er livmorhalsprøve viktig?

Vi tar cellprøve fra livmorhalsen for å avdekke celleforandringer som kan bety forstadier til kreft eller kreft. I livmorhalsen finnes det en overgangssone bestående av to typer celler. Her er man ekstra utsatt for infeksjon med viruset HPV som smitter seksuelt. Veldig mange kvinner smittes med HPV i løpet av livet, men heldigvis er det kun få som utvikler celleforandringer.

Hvem bør oppsøke lege for livmorhalsprøve?

Alle kvinner i alderen 25 – 69 år bør oppsøke lege for celleprøve hvert 3. år. Har en menstruasjon bør man imidlertid vente til denne er forbi da det kan gjøre prøvetakning utfordrende. Ved infeksjon i skjede eller livmorhals bør man også vente til denne er behandlet før prøvetakning.

Hvordan utføres prosedyren?

En livmorhalsprøve tas i forbindelse med en gynekologisk undersøkelse. Legen vil benytte seg av et spekel og forsøke å fremstille livmorhalsen. Deretter benyttes en børste som brukes for å skrape av celler i overgangssonen som sendes inn til laboratoriet. Selve prosedyren er for mange kvinner ubehagelig, men skal ikke være smertefull.

Prøvesvar:

Det er viktig å være informert om at det i noen tilfeller ikke fanges opp med tilstrekkelig materiale og at prosedyren må gjentas. Heldigvis skjer dette sjeldent. Av og til får man også falske positive svar og prøven må gjentas. De fleste celleforandringer går tilbake av seg selv og skal kun kontrolleres ved nye prøver etter noen måneder.

Rimelig og enkelt

Slik tar du livmorhalsprøve hos Legevisitt

 

 

Steg 1

Bestill time på nett

Bestill time ved vår klinikk i Nydalen.

Steg 2

Kom til vår klinikk

Våre flinke leger tar deg godt i mot, og tar den smertefrie livmorhalsprøven.

Steg 3

Du får svaret på din prøve

Våre leger kontakter deg med svaret på prøven.

Alltid tilgjengelig

Vi er her for deg

Ved spørsmål eller bekymring kan våre leger kontaktes digitalt, eller fysisk ved vår klinikk!