Hoste

Hoste er kroppens mekanisme for å forsvare luftveiene. Vi bruker hoste til å få ut slim, fremmedlegemer og fremmede mikroorganismer. Hoste fremkalles av irritasjon av luftveiene, og denne irritasjonen kan skyldes mange ting. Målet med hosten er å ’blåse ut’ irritasjonselementene fra luftveiene. 

Hoste er et typisk symptom ved vanlige sykdomstilstander som forkjølelse, influensa, og lungebetennelse. Hoste kan også være symptom på mer alvorlige tilstander. 

Hoste kan i mange tilfeller oppleves som irriterende, særlig når den forstyrrer nattesøvnen. En av grunnene til dette er at hoste gjerne forverres når man ligger flatt. Hvis man har hoste, vil det være viktig å undersøke årsaken. I de aller fleste tilfeller er hoste forbigående, og skyldes ufarlige tilstander. Imidlertid kan hoste være et symptom på sykdom som krever behandling. 

Når man vet at hosten ikke er uttrykk for alvorlig sykdom, kan man benytte ulike metoder og medisiner for å redusere hosten. Typiske metoder vil være å heve hodeenden på sengen, og drikke godt med vann. Medisiner mot hoste finnes i reseptfrie, og reseptbelagte varianter. 

Legene fra Legevisitt har med seg utstyr og medisiner for utredning og behandling av hoste, og kan være på plass innen 1-2 timer. Med Legevisitt er det ingen reisevei, og ingen tid på venterommet. Perfekt når man har plagsom hoste!

Samarbeidspartnere